donderdag, 7. december 2006 - 13:31

Politie waarschuwt voor containerbrandjes

Almere

In Almere Buiten is de afgelopen maand ruim twintig keer brand ontstaan in huisvuilcontainers. De politie gaat uit van brandstichting en heeft de incidenten, waarbij in enkele gevallen ook gebouwen zijn beschadigd, in onderzoek.

De politie surveilleert extra in Almere Buiten om meer incidenten te voorkomen. Daarnaast zijn er goede preventieve mogelijkheden. Politie en brandweer adviseren daarom de huisvuilcontainer in een afgesloten tuin, in de schuur of in de garage te plaatsen.

In veel gevallen staat deze bij de voordeur waar het risico op brandstichting en schade aan de woning, groot is. De politie adviseert bewoners om hun container pas op straat te zetten op de dag dat deze wordt geleegd. Het is van belang dat huisvuilcontainers zo kort als mogelijk op of aan de openbare weg staan.

Er loopt een onderzoek naar de veroorzaker van de brandjes. Daarvoor wil de politie over zoveel mogelijk informatie beschikken. Om een volledig beeld te krijgen verzoekt de politie aan mensen die nog geen melding of aangifte hebben gedaan, dit alsnog te doen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben of over informatie beschikken die kan leiden tot aanhouding van de dader worden verzocht zich te melden op 0900-8844. Een anonieme melding kan via M (Meld Misdaad Anoniem) op 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):