vrijdag, 3. november 2006 - 19:05

Politie waarschuwt voor frauderende gokkers

Achterhoek

De politie is naar aanleiding van een aangifte een onderzoek naar fraude met gokkasten gestart.Zij wil met dit bericht eigenaren/exploitanten van gokkasten alerter maken wanneer er vreemde gelduitkeringen uit gokkasten plaatsvinden.

Aanleiding voor het onderzoek waren een tweetal incidenten in een horecagelegenheid in de gemeente Oude IJsselstreek. Daar slaagden drie tot nu toe onbekende mannen erin om, verdeeld over twee avonden, de gokkast te manipuleren, waardoor al het geld dat in de gokkast aanwezig was eruit rolde.

Opvallend was dat de gokkast tijdens het uitkeren van het geld een storingsmelding gaf. Als men op een ‘normale’ wijze geld wint, geeft de gokkast dit aan door middel van een winstmelding. Gezien de werkwijze van de drie mannen vermoedt de politie vermoedt dat zij zeer goed op hoogte zijn geweest van de werking van de gokkast

Wellicht zijn meerdere eigenaren/exploitanten van gokkasten benadeeld of kunnen zij geldtekorten uit de gokkast niet verklaren. De politie roept benadeelden op om altijd aangifte te doen. Dit kan na een telefonische afspraak op het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):