vrijdag, 28. juli 2006 - 13:02

Politie waarschuwt voor oplichtersduo

Friesland

Afgelopen weken is door twee mensen diverse malen overnacht in een pension zonder daarvoor te betalen. Het gaat om een 50-jarige man en een 41-jarige vrouw. De man is geboren in Mijdrecht, de vrouw in Haarlem. Beiden zijn zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De twee komen heel vriendelijk over en helpen zo nu en dan met klusjes. Regelmatig gebruiken ze de smoes dat hun pinpas zoek is of niet werkt. Vervolgens lenen ze vaak geld. De twee verplaatsen zich met het openbaar vervoer. Ook lenen ze regelmatig fietsen, die niet worden teruggebracht.
De man heeft een normaal/tenger postuur, kort en grijs haar. De vrouw is mollig en heeft kort, krullend donkerblond haar. Beiden zijn tussen de 1.60 en 1.70.

De twee hebben op 30 juni overnacht in Lemmer zonder te betalen, op 1 juli in Franeker, op 6 juli in Ferwert en op 21 juli in Augustinusga. Ook in het Groningse Den Andel hebben de twee overnacht zonder te betalen.

Graag komt de politie via het telefoonnummer 0900 - 8844 in contact met mensen die weten waar het duo op dit moment uithangt. De politie kent de identiteit van de twee.
Provincie:
Tag(s):