donderdag, 10. augustus 2006 - 11:32

Politie waarschuwt voor Spaanse loterij

Driebergen

De politie waarschuwt voor een Spaanse loterij. Er is een melding binnengekomen van een burger die een brief heeft ontvangen van een Spaanse loterij met de mededeling dat hij één van de gelukkige winnaars van een groot geldbedrag is. Om dat bedrag te kunnen ontvangen moet echter eerst een invulformulier retour gezonden worden met zowel persoonlijke als bankgegevens.

Ook moet voor akkoord worden getekend dat het bedrijf commissieloon ontvangt. Wie de kleine lettertjes leest, merkt dat de onkosten voor de transfer ten laste van de zogenaamde winnaar zijn. Dit bedrag wordt dan automatisch van de bankrekening afgeschreven.

Het gaat om een officieel uitziend document, in kleur en met stempels, waarin in het Engels aangedrongen wordt om snel te reageren op een faxadres in Spanje. Een inwoner uit de gemeente Driebergen kreeg onlangs een dergelijke brief. Deze persoon kreeg argwaan en waarschuwde de politie. Elders in het land is deze brief ook opgedoken. De politie adviseert niet op het voorstel in te gaan.
Provincie:
Tag(s):