dinsdag, 18. juli 2006 - 11:09

Politie wk-actie levert € 14.000 op aan openstaande boetes

Utrecht

Het was al aangekondigd: Voorafgaand aan belangrijke wedstrijden van het WK-voetbal hield de politie van het district Utrecht Noord acties om onbetaalde boetes te innen. Ook bewoners die nog een straf uit moesten zitten zouden thuis worden opgehaald.

Iedereen die zijn boetes niet heeft betaald of door de rechter bij verstek is veroordeeld staat bij de politie gesignaleerd. Dat kan gaan om een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, waarbij ook niet op aanmaningen van het justitieel incassobureau is gereageerd, of om een winkeldief die niet op een rechtszitting is verschenen en bij verstek is veroordeeld tot hechtenis.

De acties rondom het WK hebben resultaat gehad. In totaal bezochten politiemensen 365 adressen in Utrecht Noord. Daarbij is € 14.217,95 aan openstaande boetes geïnd bij 80 huishoudens. Vijf personen werden aangehouden. Drie van de aangehouden bewoners hebben alsnog op het politiebureau betaald. Twee anderen hebben in totaal 113 dagen hechtenis in het vooruitzicht.
Provincie:
Tag(s):