dinsdag, 26. september 2006 - 15:59

Politie Zeeland brengt opnieuw publiekskrant uit

Zeeland

Politie Zeeland bezorgt deze week haar tweede publiekskrant huis-aan-huis in Zeeland. De krant, onder de titel BLAUW, is een informatieve uitgave voor alle burgers in Zeeland.Het doel van de krant is om de inwoners van Zeeland zelf te vertellen wat de politie doet en wat de politie nog wil bereiken. ‘Blauw’ wordt aangeboden in een herkenbare politie-envelop en valt deze week op de mat in alle huishoudens in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

In deze uitgave, die vier pagina’s telt, krijgt de kijker een kijkje achter de schermen van de Noodhulp. Dit zijn de politiediensten die reageren op de spoedmeldingen. Een heftige baan, waarin agenten bij tal van noodsituaties in actie komen. In Blauw praten we ook over het ‘fenomeen’ fietsen zonder licht. Voor sommigen is het vanzelfsprekend dat je mét licht door het donker fietst.

Terwijl anderen zo hun eigen redenen hebben om het juist zonder te doen. Woninginbraak passeert ook de revue. Dit - helaas nog veel voorkomende - misdrijf heeft een grote impact op slachtoffers en kan goed voorkomen worden. Door voorzorgsmaatregelen te nemen tegen ongenode gasten, wordt het risico op een woninginbraak aanzienlijk verkleind. In het blad kan de lezer een aantal praktische tips vinden op dit gebied.

De binnenste twee pagina’s van de krant zijn voor alle regio’s gelijk, de voor- en achterpagina is per politieregio verschillend. De voor- en achterpagina zijn gevuld met artikelen van de korpsen zelf en gaan over onderwerpen die op dat moment daar actueel zijn, zoals de integrale aanval op hennepkwekerijen en de onmisbare rol die het publiek heeft bij het oplossen van misdrijven.

Deze uitgave van Blauw is de tweede waarin de zuidelijke zes politieregio’s samenwerken. Dit zijn de korpsen: Zeeland, Midden- en West-Brabant, Brabant-Noord, Brabant Zuid-Oost, Limburg-Noord en Limburg-Zuid. De zes edities hebben een gezamenlijke oplage van ruim 1,4 miljoen exemplaren.

Degenen die de krant niet hebben ontvangen, kunnen een exemplaar afhalen bij alle gemeentehuizen, bibliotheken en politiebureaus. De volgende ‘Blauw’ verschijnt in begin 2007. Vanzelfsprekend kan de lezer ook de internetsite www.politie.nl/zeeland bezoeken voor meer informatie.
Provincie:
Tag(s):