zondag, 14. mei 2006 - 12:58

Politie zet helicopter in bij verkeerscontrole

Donderdagmiddag werden er 14 bekeuringen uitgeschreven aan weggebruikers die zich niet aan de verkeersregels hielden. Eén automobilist raakte zijn rijbewijs kwijt, omdat hij 66 km/u te hard reed. Een andere bestuurder kon zijn rijbewijs nog even houden, omdat hij 'maar' 49 km/u te hard reed. Ook werden er nog acht weggebruikers bekeurd voor het overschrijden van de maximum-snelheid met meer dan 30 km p/u. terwijl dDaarnaast bekeuringen werden uitgeschreven voor bumperkleven en het rijden over de doorgetrokken streep.

Bij deze verkeerscontrole werd als test een helicopter van de dienst Luchtvaartpolitie van het KLPD ingezet. Gebleken is dat de helicopter een goede ondersteuning biedt bij het opsporen van bijvoorbeeld zeer snelle weggebruikers.

Deze helicopter stond donderdag 11 en vrijdag 12 mei, als proef ter beschikking van politie IJsselland, mede in het kader van een samenwerking met de dienst Luchtvaartpolitie van het
KLPD. Deze helicopter zal de komende maanden vermoedelijk vaker worden ingezet in onze regio.
In het Zuiden van het land loopt al langere tijd een pilot met de inzet van de helicopter van het KLPD, waarbij deze structureler wordt ingezet.
Provincie:
Tag(s):