donderdag, 13. april 2006 - 11:22

Politie zet recherche in bij auto inbraken

Veenendaal

De afgelopen maanden is er een toename van het aantal auto-inbraken in Veenendaal. Gemiddeld vinden er wekelijks dertig inbraken in auto’s plaats, verspreid door de hele stad. De daders hebben het vooral voorzien op audio-apparatuur, maar ook zonnebrillen en navitagiesystemen zijn een aantrekkelijke buit.

De politie houdt extra toezicht in de gebieden waar de inbraken plaatsvinden en probeert de dader(s) op verschillende manieren op te sporen. Om de pakkans van de dader(s) te verhogen doet de wijkpolitie van Veenendaal een oproep aan de inwoners en bezoekers van Veenendaal om mee te werken aan technisch onderzoek.

Bij aanwezigheid van bloedsporen, zal het wijkpolitieteam de afdeling Forensische opsporing inschakelen. De auto wordt vervolgens zo snel mogelijk onderzocht. Normaliter vindt er geen technisch onderzoek naar bloedsporen plaats bij auto-inbraken. Omdat het hoge aantal auto-inbraken de politie echter grote zorgen baart, en het stoppen hiervan hoge prioriteit heeft, heeft de politie besloten bij auto-inbraken in Veenendaal technisch onderzoek te verrichten bij het aantreffen van bloedsporen.
Provincie:
Tag(s):