dinsdag, 21. maart 2006 - 12:54

Politie zoekt 15 getuigen in moordzaak Sevèke

Nijmegen

De politie in Nijmegen is opzoek naar ongeveer 15 getuigen die waarschijnlijk meer licht kunnen werpen op de onopgeloste moord op Louis Sevèke op 15 november vorig jaar. De politie heeft 3.000 sms’jes verzonden naar mensen die op de avond van de moord in het centrum van Nijmegen waren en met hun mobiele telefoon hebben gebeld. Na het horen van getuigen is de politie nog op zoek naar een aantal personen die waarschijnlijk cruciale informatie hebben voor het onderzoek.

Een getuige heeft tegenover de politie verklaard dat twee weken voor de moord twee mannen uit ‘De Grote Broek’ in de Van Broeckhuysenstraat kwamen gelopen en over Louis Sevèke spraken. Volgens de gehoorde getuige kwam een van de mannen uit Venray. De twee vertrokken uiteindelijk in een oude rode personenauto, waarschijnlijk een Opel Record.

Daarnaast is de politie opzoek naar de man die op de avond van de moord voor het koffiehuis ‘De Verwondering’ aan de Eilbrachtstraat stond. Op de vraag wat hij daar deed antwoordde deze man: ‘Ik sta op iemand te wachten’, aldus de getuige.

Op dezelfde avond stond er ook een man tegen een rolluik van een winkelpand te leunen in de Van Welderenstraat, zo meldt de politie. De Nijmeegse activist Sevèke werd korte tijd later op de hoek van de Van Welderenstraat met de Eilbrachtstraat doodgeschoten. Deze man zou tussen de 25 en 35 jaar oud zijn volgens een vrouwelijke getuige.

Ook is de politie nog steeds naarstig op zoek naar de Opel Vectra die vlak na de aanslag wegreed in de van Welderenstraat. Volgens de politie hebben beide inzittenden waarschijnlijk niets te maken met de dood van Sevèke, maar kunnen zijn wel cruciale informatie hebben voor het onderzoek, aldus de politie.

Er is een beloning van € 25.000 uitgeloofd voor de tip die leidt tot het vinden van de dader.
Provincie:
Tag(s):