vrijdag, 17. februari 2006 - 13:50

Politie zoekt aangevers

Enschede

Naar aanleiding van een bij een onderzoek aangetroffen aantal gestolen fietsten, is de politie op zoek naar de eigenaren daarvan. De daders zitten inmiddels vast, maar de politie heeft niet van alle 45 aangetroffen fietsen een aangifte.

Op vrijdag 3 februari omstreeks 12.45 uur kwam er een melding van een 28 jarige man uit Enschede dat hij zijn gestolen fiets weer had aangetroffen. De fiets was de vorige nacht weggenomen en stond nu achter een woning aan de Floresstraat in Enschede. Toen de agenten aldaar kwamen troffen zij een 15-tal -mogelijk van diefstal afkomstige fietsen-achter de betreffende woning aan. Een 43 jarige man uit Enschede werd aangehouden maar uit onderzoek kon niet worden vastgesteld of hij debet was aan heling en/of diefstal. Hij werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Een 19 jarige man werd daarop aangehouden op verdenking van diefstal van de fiets van de 28 jarige Enschedeër. De man heeft inmiddels deze diefstal bekend. Uit onderzoek bleek dat er inderdaad meerdere fietsen achter de woning stonden die van diefstal afkomstig waren.De Politie Twente stelt een nader onderzoek in.


Naar aanleiding van het daarin genoemde onderzoek zijn inmiddels vier mannen aangehouden en in verzekering gesteld. Drie van hen reeds bij de officier van justitie voorgeleid. Het gaat hierbij om de eerder genoemde 19 jr. Enschedeër en verder om Enschedeërs van 45 jr., 34 jr. en 42 jr. Alle vier de verdachten zitten nog vast.

Naast de in eerste instantie aangetroffen gestolen 15 fietsen, werden op diverse adressen in Enschede nog een dertigtal fietsen aangetroffen die ook allemaal vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Van een deel van deze fietsen is een aangifte teruggevonden en is/wordt er contact opgenomen met de eigenaren.
Nu blijkt dat bij een deel van de aangetroffen fietsen geen aangever of aangeefster te vinden is omdat er geen aangifte is gedaan.

De politiemensen die met het onderzoek bezig zijn willen graag in contact komen met mensen waarvan de fiets ook is gestolen maar die nog geen aangifte hebben gedaan. Wellicht dat hun fiets hier bij staat. Mensen om wie het gaat worden dan ook verzocht contact op te nemen met de politie Twente, afdeling Enschede-Oost, onder telefoonnummer 0900-8844.

Ook kunnen mensen die vermoeden dat hun gestolen fiets hier bij kan zitten kunnen op een een bezoek brengen aan het hoofdbureau van de politie Twente aan de Hermandad in Enschede.

De aangetroffen fietsen zijn hier te bezichtigen op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur en op donderdagavond tussen 18.30 en 20.00 uur.
Provincie:
Tag(s):