woensdag, 26. juli 2006 - 10:13

Politie zoekt 'Edmund Dantes'

Nijmegen

De politie van Nijmegen is in de zaak van de vermoorde Louis Sévèke op zoek naar ‘Edmund Dantes’. Deze persoon heeft in de weken voorafgaand aan de dood van de Nijmeegse activist gepoogd via e-mail contact te zoeken met Sévèke. Tot nu toe heeft het rechercheteam ondanks intensief speurwerk de identiteit van die persoon niet kunnen vaststellen.

De persoon die zich vanuit België en Nederland van de naam 'Edmund Dantes' bediende, gaf in de e-mails aan met Louis Sévèke te willen spreken. Louis mailde terug dat hij graag een afspraak wilde maken. Hierop werd niet gereageerd. Daarom stuurde Sévèke nogmaals een e-mailbericht waarop wel werd gereageerd, namelijk dat over enkele weken nader contact zal volgen. 'Edmund Dantes' liet echter niets meer van zich horen. Daarom stuurde Sévèke op 15 oktober 2005 nog een keer e-mail en maakte van zijn kant de afspraak om elkaar diezelfde maand nog te ontmoeten in een Nijmeegse horecagelegenheid. Daarop heeft 'Edmund Dantes' opnieuw niet meer gereageerd.

Sévèke werd op 15 november in het centrum van Nijmegen vermoord.

‘Edmund Dantes’ is de hoofdpersoon uit het boek ‘De graaf van Monte Christo’. Dantes wordt hierin onschuldig gevangen gezet en zint op wraak nadat hij weet te ontsnappen uit zijn gevangenschap.

De hoofdofficier van justitie in het arrondissement Arnhem heeft een beloning uitgeloofd van € 25.000 aan degene die aanwijzingen of inlichtingen verstrekt, die kunnen leiden tot de aanhouding of het bekend worden van de identiteit van de dader(s) dan wel mededader(s) van de moord op de 41-jarige Louis Sévèke.
Provincie:
Tag(s):