woensdag, 31. mei 2006 - 9:37

Politie zoekt gedupeerden van oplichtersduo

Leeuwarden

De politie heeft twee mannen uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van oplichting. Een 33-jarige verdachte werd zondagavond aangehouden; een 30-jarige op dinsdagochtend. De politie hoopt met de aanhouding van dit tweetal een reeks oplichtingen vanaf januari tot nu te kunnen oplossen.

De verdachten schreven zich begin dit jaar in bij de Kamer van Koophandel als eenmansbedrijf, respectievelijk een caravanonderhoudsbedrijf en een klussenbedrijf. Vanaf dat moment werden bij een groot aantal Leeuwarder bedrijven allerhande goederen op rekening besteld en afgehaald. Uiteraard werd er niet betaald.

De politie heeft inmiddels acht aangiftes binnen met een totaalbedrag van circa EUR 60.000,-. Van de buit is nog niets teruggevonden. Daar wordt momenteel onderzoek naar gedaan. De verdachten zitten nog vast. Ze zijn in verzekering gesteld. Meerdere aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

De politie houdt er sterk rekening mee dat meer bedrijven in Leeuwarden en omgeving zijn opgelicht door het tweetal. Ze verzoekt gedupeerden om zich alsnog te melden en aangifte te doen. Dat kan aan elk politiebureau maar ook telefonisch via 0900 - 8844.
Provincie:
Tag(s):