woensdag, 2. augustus 2006 - 15:06

Politie zoekt getuigen na aanranding

Enschede

Op dinsdag deed een 22 jarige vrouw uit Oldenzaal bij de politie aangifte van aanranding. Zij reed maandag 31 juli omstreeks 17.20 uur op haar fiets over de Voortsweg in Enschede, toen ter hoogte van de kruising met de Welnaweg een jongeman op een fiets achterop kwam rijden. Deze jongeman gaf aan haar iets te willen vragen, waarop de 22 jarige naar rechts ging om de jongen ruimte naast haar te geven. Op het moment dat de jongen naast haar fietste, greep hij haar bij de kleding, waardoor haar bovenlichaam gedeeltelijk ontbloot werd.

De jongen betastte de vrouw, waarop zij hem een flinke duw gaf. De jonge herhaalde zijn handelingen nogmaals, maar ging er uiteindelijk op zijn fiets vandoor.

Van de dader is het volgende signalement bekend:
Jongen met licht getinte huidskleur, ongeveer 15-16 jaar oud, tenger postuur. Hij had kort stekelig zwart haar en droeg een klein rond brilletje. Hij was gekleed in een fel oranjekleurig t-shirt. De fiets waar hij op reed was een damesfiets met handremmen. Opvallend was een witte fietstas, waarop een tekst met blauwe letters, mogelijk bedoeld voor verspreiding van folders.

De politie wil graag in contact komen met getuigen van dit voorval of met mensen die menen de dader te herkennen. Zij kunnen dit telefonisch doorgeven via telefoonnummer 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem telefoonnummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):