maandag, 16. oktober 2006 - 13:27

Politie zoekt getuigen van opzettelijke aanrijding

Hengelo

De politie is alsnog op zoek naar getuigen van een opzettelijke aanrijding die vrijdagmorgen rond 08.15 uur op het Mitchamplein in Hengelo tussen een fietser en de bestuurder van een grijze Volkswagen Golf plaats heeft gevonden.

Een 18-jarige Hengelose jongen fietste daar vrijdag over de Sumatrastraat in Hengelo. Aangekomen bij de kruising Sumatrastraat/Mitchamplein stopte hij voor een personenauto die voor hem van links kwam. De auto kwam met hoge snelheid aanrijden uit de richting van de Bankstraat. De automobilist stopte zijn auto midden op de kruising en gebaarde met zijn hand dat de fietser voor mocht gaan. De fietser bedankte de man door zijn hand op te steken en fietste in de richting van de Deldenerstraat.

Op het moment dat de fietser op het Mitchamplein reed hoorde hij dat een personenauto gas gaf. Hij keek om en zag dat de automobilist die hem eerder voor had laten gaan met hoge snelheid op hem afreed. De jongen stuurde nog naar rechts, maar werd toch van achteren aangereden. Hij kwam te vallen en raakte gewond aan zijn been. De automobilist, die reed in een grijze Volkswagen Golf, stopte niet en reed weg in de richting van de Deldenerstraat. Een getuige ontfermde zich over de jongen en hielp hem op de been. De jongen heeft aangifte gedaan van zware mishandeling.

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de opzettelijke aanrijding of meer kunnen vertellen over de identiteit van de bestuurder van de grijze Volkswagen Golf. Verder wil de politie graag in contact komen met de man die de fietser geholpen heeft. Men wordt verzocht zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):