woensdag, 3. mei 2006 - 12:07

Politie zoekt getuigen van vernieling oorlogsmonument

Renswoude

De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de vernieling van het oorlogsmonument op de rotonde Dorpsstraat/Oude Holleweg en de eventuele daders. De vernieling van het oorlogsmonument ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog vond plaats in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 april tussen 01.30 en 02.00 uur. Onbekenden legden autobanden tegen het monument, overgoten de banden met benzine en staken ze vervolgens in brand.

De politie neemt de zaak hoog op en heeft reeds een buurtonderzoek verricht. Helaas leverde dit onderzoek weinig informatie op. Het buurtonderzoek wordt deze week voortgezet.

De politie vermoedt dat het om een uit de hand gelopen baldadigheid gaat en dat de daders zich de gevolgen van hun daad niet goed gerealiseerd hebben. Bij de nabestaanden heeft de vernieling veel onrust teweeggebracht. De politie doet een dringend beroep op de daders om zichzelf te melden.

Getuigen die iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug via tel. 0900-8844. Getuigen die zich niet met naam bij de politie willen of durven melden, kunnen bellen met de anonieme tiplijn M. via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):