woensdag, 1. november 2006 - 19:24

Politie zoekt getuigen verkrachtingszaak

Hengelo

De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een aangifte van verkrachting, gedaan door een 19-jarige Hengelose. Het slachtoffer vertelt dat zij in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober in de omgeving van de Oude Postweg – Oldenzaalsestraat in haar woonplaats door twee jongens is verkracht.

De vrouw was die nacht, omstreeks 05.00 uur, op haar fiets vanuit het centrum van Hengelo op weg naar huis. Op de hoek Oude Postweg met de Koekoeksweg ziet zij twee jongens staan die haar van de fiets trekken en meesleuren naar de hoek Oude Postweg – Oldenzaalsestraat. Daar wordt ze tussen twee panden door beide jongens verkracht.

Na de verkrachting ziet zij kans te ontkomen en rent hard terug in de richting van de Oude Postweg – Koekoeksweg, waar ook haar fiets was achtergebleven. Zij gaat dan naar huis en waarschuwt de politie.

De daders zouden twee jongens zijn, met een lichtgetinte huidskleur, ongeveer tussen de 18 en 22 jaar oud en met kort krullend zwart haar. Een was gekleed in een geel/lichtbruine suède jas kort model en de ander droeg een vermoedelijk kort model zwart leren jas en een blauwe spijkerbroek.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk die nacht iets hebben gezien of gehoord of die de twee jongens kennen die de verkrachting zouden hebben gepleegd. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling zedenzaken van het politiedistrict Midden- en Noordoost Twente in Hengelo, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op het gratis nummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):