zondag, 16. juli 2006 - 14:08

Politie zoekt moedige man

Tiel

De politie in Tiel is op zoek naar de man die samen met twee meisjes een tas heeft terugbezorgd bij een 80-jarige vrouw uit Tiel. De man, die vermoedelijk Corné heet, heeft een blanke huidskleur, is ongeveer 1,75 met lichtblond glad haar, droeg een lichtkleurig T-shirt en had in zijn hand een zwarte helm met een roodkleurig figuur erop. Deze man is een belangrijke getuige voor de politie.

De 80-jarige vrouw werd zaterdagmiddag omstreeks 16:30 voor de deur van haar woning aan de Koornmarkt in Tiel beroofd van haar handtas. Toen de vrouw de deur had geopend werd haar handtas door een jongen van haar arm afgerukt. De tasjesdief trok zo hard aan de tas, dat de vrouw een flinke blauwe plek aan haar arm heeft opgelopen. De dief rende na de beroving weg in de richting van de moskee en rent dan het Jodenstraatje in. Een twee verdachte rent achter hem aan in dezelfde richting.

Na het incident is de vrouw naar binnen gegaan en heeft de politie gebeld. Na ongeveer 20 minuten werd er aangebeld. Voor de deur stonden een man, waarnaar de politie op zoek is en twee meisjes. De man was op zijn scooter achter de daders aangereden. Die waren hier kennelijk zo van geschrokken, dat ze de tas van de 80-jarige vrouw op een gegeven moment achterlieten. De man heeft het adres van de vrouw achterhaald en is de tas samen met de meisjes, die ook getuigen waren van het incident, terug gaan brengen. De man wilde niets hebben voor zijn daad en hij en de twee meisjes zijn weer weggegaan. De vrouw vergat te vragen naar hun namen.

De identiteit van de twee meisjes heeft de politie kunnen achterhalen, maar de identiteit van de man nog niet. Graag wil zij in contact komen met de man die zo goed is geweest om de oude vrouw te helpen. Maar ook met andere getuigen. Op het moment van de beroving waren er namelijk veel mensen op straat. Vermoedelijk hebben zij de beroving en de actie van de man op de scooter gezien. De politie wil graag in contact komen met deze getuigen. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):