donderdag, 2. februari 2006 - 17:51

Politie zoekt tweede overvaller

Apeldoorn

De politie is nog op zoek naar de tweede overvaller die woensdagmorgen (1/2) betrokken was bij de gewapende overval op de Edah-supermarkt aan de Hoge Dries in Apeldoorn. Hij sloeg na de overval op de vlucht en werd bij een uitvoerige zoekactie, waarbij ook een speurhond werd ingezet, niet meer aangetroffen.

De andere overvaller werd kort na de overval aangetroffen en aangehouden. Hij had zich verstopt onder een afdekzeil van een speelhuisje in een achtertuin van en woning aan de Haardstede. In de directe omgeving werd de tas met het buitgemaakte geld, een bivakmuts en een vuistvuurwapen teruggevonden.De medewerkers van de Edah is slachtofferhulp aangeboden.

De politie vraagt de hulp van het publiek en is op zoek naar getuigen die verdachte personen hebben gezien voor en na de overval, grofweg tussen 07.00 en 10.00 uur.

De politie is speciaal op zoek naar een wandelende man met een wit hondje die de zoekende politiemensen attendeerde op een wegrennende man. Hij wordt dringend gevraagd met de politie te bellen.

Aan de bewoners van de wijk die grofweg is gelegen tussen de Hoge Dries, de Eendrachtstraat, de Jachtlaan en de Europaweg vraagt de politie alert te zijn op een mogelijk weggegooide bivakmuts en vuistvuurwapen.

Het is mogelijk dat deze spullen door de verdachte tijdens zijn vlucht zijn weggegooid in bijvoorbeeld hun tuin, tussen de coniferen, in een kliko, op een plat dak, in een dakgoot etc. Bij aantreffen vraagt de politie om niet aan de voorwerpen te komen, maar hen direct te bellen via 0900-8844.

De overval vond woensdagochtend omstreeks 07.30 uur plaats. Medewerkers van de supermarkt die bij de achteringang aan het werk waren werden onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen naar binnen te gaan waarna één van hen onder bedreiging de kluis moest openen. Nadat er geld was weggenomen gingen beide overvallers er te voet vandoor.

Op dat moment arriveerde de gewaarschuwde politie, die onmiddellijk een zoekactie startte.
Provincie:
Tag(s):