zaterdag, 21. oktober 2006 - 21:38

Politieauto botst op tractor;agente gewond

Maastricht

Bij een aanrijding tussen en politieauto en een tractor in Maastricht is zaterdagavond een agente gewond geraakt. Het voertuig kwam op de Geusselt-kruising in botsing met de tractor met aanhanger.

De politieauto was met een agressieve man uit Valkenburg over de A2 op weg naar het politiebureau in Maastricht, toen het voertuig – dat met zwaailicht en sirene reed – op de Geusseltkruising in botsing kwam met een tractor met oplegger. Deze stak net de kruising over toen de politieauto naderde. Hoewel de politieauto met aangepaste snelheid reed, kon de bestuurster van het voertuig een botsing niet meer vermijden. De agente werd met knieletsel naar het AZM in Maastricht overgebracht. Ook de ambulancebroeder die bij haar in de auto zat om de agressieve man uit Valkenburg in toom te houden, werd net als deze laatste ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd.

Omdat de tractor het kruispunt niet meer op eigen kracht kon verlaten, ondervond het verkeer enige tijd hinder van het ongeval. De Verkeersdienst van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.
Provincie:
Tag(s):