dinsdag, 28. maart 2006 - 18:45

Politiehelikopter bij controle inhaalverbod A1

Op dinsdag 28 maart 2006 werd tussen 15.30 uur en 17.00 uur op het inhaalverbod voor vrachtwagens op de A1 gecontroleerd. Deze controle werd uitgevoerd met behulp van de helikopter van de KLPD. Aan boord van de helikopter bevonden zich politieagenten van de Politie Twente. Zij gaven door aan de motoragenten, welke post hadden ingenomen op de A1, welke vrachtwagen het inhaalverbod negeerde. Het verbod geldt voor vrachtwagens, zwaarder dan 3500 kilo, tussen 15.00 uur en 19.00 uur.

In totaal werden 15 chauffeurs staande gehouden. Zij kregen een boete van 130 euro. Eén Duitse chauffeur zei in eerste instantie geen geld te hebben. Toen hij de sleutels van zijn vrachtwagen moest inleveren kon hij het bedrag ineens wel betalen.

Tijdens de controle troffen de waarnemers in de helikopter een personenauto zeer gevaarlijk in de middenberm aan. De bestuurster was een vrouw met een klein kind als passagier. Zij was even daarvoor door een medeweggebruiker van de weg gedrukt. De helikopter en de aanwezige motoragenten werden meteen ingezet om de veroorzaker op te sporen. Deze werd kort daarna aangetroffen en bekende de aanrijding. Het kindje heeft tegen de schrik een good-bear van de agenten ontvangen.

De controle werd als zeer effectief en succesvol ervaren. Vrachtauto’s die inhalen tijdens de spits werkt vertragend en wordt door overige weggebruikers als irritant ervaren. De Politie Twente wil met deze wijze van controleren de verkeersveiligheid op de A1 vergroten.

De Politie Twente maakt regelmatig gebruik van de helikopter. Dit voertuig wordt voor zowel verkeer, milieu als openbare orde ingezet.
Provincie:
Tag(s):