dinsdag, 8. augustus 2006 - 12:40

Politiekosten worden verhaald op verzinner overval

Woerden

De juridische afdeling van de politie Utrecht bekijkt de mogelijkheden voor het verhalen van de gemaakte onderzoekskosten naar aanleiding van een verzonnen overval.
Een 21-jarige man uit Woerden deed woensdag 2 augustus aangifte van het feit dat hij bij thuiskomst door twee mannen was overvallen. De Woerdenaar moest daarbij zijn huissleutels afgeven, waarna hij kans zag te ontkomen. Hij hield zich in de buurt schuil en zag na enige tijd dat de twee overvallers zijn woning weer verlieten. Hierna waarschuwde hij de politie.

Vanaf het begin vertrouwden de politiemensen zijn aangifte niet, maar de man hield vol dat hij echt was overvallen. Daarop kwam de recherche en de forensische opsporing ter plaatse. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de verklaring van de aangever niet overeenkwam met de aanwijzingen en sporen die in zijn woning werden aangetroffen.

Toen de Woerdenaar op het bureau met deze feiten werd geconfronteerd, gaf hij toe de overval te hebben verzonnen. De man had ruzie gehad met een bekende en vermoedde dat deze bij het verlaten van zijn woning iets had gestolen. Daarop was hij hem achterna gerend.

De voordeur viel in het slot en de man kon zijn woning niet meer in. Omdat de man dacht dat de politie niet meer zou komen voor een buitensluiting, had hij maar een overval verzonnen. De Woerdenaar is aangehouden voor het doen van valse aangifte. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):