donderdag, 30. maart 2006 - 14:03

Politiekraan ingezet tegen wanbetalers

Amsterdam

Een kleine groep politiemensen waaronder buurtregisseurs, kraanwagen- chauffeurs en specialisten hebben in één maand ruim 14.000 euro aan openstaande boetes geïnd. De proef, die werd gehouden in Amsterdam-West, bleek voornamelijk door de inzet en aanwezigheid van een politiekraan zeer effectief. Vier auto's werden meegenomen door de kraan en buiten gebruik gesteld.

Mensen die hun boetes ondanks enkele aanmaningen niet betaalden en ook niet reageerden op deurwaarderbezoeken (incassotraject) zagen de afgelopen maand de kraanwagen de straat inrijden.

Om de nog openstaande boete toch te kunnen innen mag de politie het motorvoertuig buiten gebruik stellen. Van de meer dan 300 zaken werden er 280 met goed gevolg afgesloten. Slechts vier auto's werden door de kraan weggesleept en veiliggesteld. De voertuigen kunnen na betaling van de boete weer opgehaald worden. De boete, voornamelijk verkeersovertredingen, kon ter plaatse met een portable pinapparaat worden betaald. Regiobreed zal deze werkwijze vaker worden toegepast.
Provincie:
Tag(s):