zondag, 27. augustus 2006 - 13:16

Politieman bedreigd

Enschede

Een 42-jarige Enschedeër, die na een vechtpartij was aangehouden, is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Dit gebeurde omdat hij na zijn aanhouding een politieman, die helemaal niet bij de vechtpartij aanwezig was, zodanig met de dood bedreigde, dat deze daarvan aangifte deed.

Zaterdagmorgen 26 augustus om ongeveer 04.00 uur werd gemeld dat er op de Oude Markt in Enschede een vechtpartij gaande was. Een 27-jarige Enschedeër had een klap gekregen van de 42-jarige. De 27-jarige had daarop een klap en een trap had uitgedeeld waardoor de 42-jarige even buiten bewustzijn was geweest. De 27-jarige werd daarop aangehouden. De 42-jarige werd door een ambulance voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Even later bleek dat deze man op de Wooldriksweg in Enschede uit de ambulance was gestapt en zich daarbij tegenover het ambulancepersoneel zich agressief had gedragen. Hij werd daarop door politiemensen op de Gertfertweg aangetroffen en aangehouden.

Op weg naar, en later ook aan het bureau, uitte de 42-jarige dusdanige bedreigingen aan het adres van een hem bekende politieman, dat door deze politieman aangifte hiervan is gedaan. De man is voor verder onderzoek in verzekering is gesteld.

De 27-jarige aangehouden verdachte is in de loop van zaterdag afgehoord en heengezonden. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):