zaterdag, 11. maart 2006 - 13:02

Politieman ernstig bedreigd

Enschede

Vrijdagavond 10 maart, omstreeks 22.45 uur werd gemeld dat vanaf het Stationsplein in Enschede een groene auto was vertrokken waarvan de bestuurder behoorlijk onder invloed verkeerde. Deze auto werd even later gesignaleerd op het Transvaalplein in Enschede en de bestuurder stapte uit. De bestuurder, een 32 jarige inwoner van Enschede, bleek behoorlijk onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen. Hiervoor werd hij aangehouden.

Bij de groene auto was ook een witte auto, waarvan de inzittenden, twee mannen uit Enschede van 19 en 24 jaar zich met de aanhouding bemoeiden en deze wilden verhinderen.

Nadat assistentie ter plaatse was gekomen, konden de drie worden aangehouden. Hierbij werd het nodige verzet gepleegd en werden de politiemensen beledigd. Door de 32 jarige werd een van de politiemensen met de dood bedreigd. Zij zijn overgebracht naar het bureau en daar voor de rest van de nacht opgesloten. De 32 jarige bestuurder heeft eerst nog de ademanalyse ondergaan met als uitslag 2 promille. Zaterdag zijn de 19 en 24 jarige mannen gehoord en heengezonden. Proces-verbaal wordt tegen hen opgemaakt.

De 32 jarige man is, na overleg met de officier van justitie, in verzekering gesteld wegens ernstige bedreiging van een politieman die hiervan aangifte heeft gedaan.
Provincie:
Tag(s):