maandag, 24. juli 2006 - 11:24

Politieman schiet verdachte neer

Hengelo

Afgelopen nacht heeft de politie in de wijk Hasseleres in Hengelo een verdachte neergeschoten. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Het bleek niet mogelijk de man direct onder controle te krijgen omdat hij de politie onder andere met een mes bedreigde. Gebruik van pepperspray hielp niet, waarna een politiehond werd ingezet. Toen ook dat de man er niet van weerhield met zijn mes op de politie af te komen heeft een van de agenten de man neergeschoten. De man is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie reageerde op de melding van een vrouw die aangaf dat een man bij haar woning naar binnen wilde. Nadat zij dat geweigerd had is de man voor het huis gaan liggen. Daarop heeft de vrouw de politie gebeld. Meer informatie over de toedracht van het incident is op dit moment niet bekend.

Omdat het om een schietincident gaat, waarbij een politiefunctionaris is betrokken, zal de Politie Twente niet zelf het onderzoek verrichten. Het Openbaar Ministerie is ingelicht en de Rijksrecherche zal een onderzoek instellen.
Provincie:
Tag(s):