woensdag, 29. maart 2006 - 9:45

Poolse matroos verdronken

Sneek

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten uit Sneek heeft dinsdag 28 maart omstreeks 18.30 uur in het Prinses Margrietkanaal bij Lemmer het stoffelijk overschot van een 58-jarige Poolse matroos geborgen. Het bemanningslid van een binnenvaartschip was sinds maandagochtend vermist.

De Poolse man was opvarende van een geladen binnenvaartschip dat sinds zaterdag aan de autosteiger bij de Prinses Margrietsluis lag. Omdat de schipper gedurende het weekend niet aan boord was, verbleef de matroos die tijd alleen aan boord.

Bij terugkomst op maandag om 07.00 uur constateerde de schipper dat zijn matroos niet aan boord was. Al zijn persoonlijke bezittingen waren echter nog aan boord. De schipper sloeg alarm. Omdat gevreesd werd dat de man mogelijk te water was geraakt kwam de Waterpolitie ter plaatse en begon tot het invallen van de duisternis een zoekactie.

Op dinsdag werd de zoektocht voortgezet. Hierbij werd gebruik gemaakt van sonarapparatuur van Rijkswaterstaat. Met het apparaat werden twee plaatsen ontdekt die op de mogelijke aanwezigheid van een stoffelijk overschot duidden. Met behulp van de dreg van de Stichting SOAD uit Urk trof de Waterpolitie het lichaam van de drenkeling op de eerste van de twee mogelijke plaatsen aan. Hoe het slachtoffer te water is geraakt is niet bekend. De Waterpolitie gaat uit van een ongeval. Van een misdrijf is niets gebleken.
Provincie:
Tag(s):