zondag, 5. november 2006 - 14:23

Portier bedreigd met vuurwapen

Hengelo

De politie van Hengelo kon een half uur nadat een man met een vuurwapen een portier had bedreigd deze op aanwijzing van de portier al aanhouden. In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03:15 uur, wilden twee Hengeloers van 27- en 41 jaar bij een horecagelegenheid aan de Langestraat naar binnen. Zij worden door de portier geweigerd omdat ze dronken zijn. Hierop haalt de 27-jarige man een vuurwapen tevoorschijn, zwaait hiermee naar de portier en loopt vervolgens samen met de 41-jarige weg richting van de Willemstraat.

De portier alarmeert de politie en intussen volgt zijn baas de beide mannen. Als de politie ter plaatse komt kan op zijn aanwijzing de 27-jarige in een horecagelegenheid aan de Willemstraat worden aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Tijdens de veiligheidsfouillering op straat blijkt dat hij niet meer in het bezit is van het vuurwapen. Hierop wordt de 41-jarige ook aangehouden en als blijkt dat hij nu in het bezit is van het vuurwapen wordt ook hij overgebracht naar het bureau. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en proces-verbaal zal worden opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):