zondag, 11. juni 2006 - 23:29

Portugal mild voor Angola

Het leek aan het begin van het duel een walk-over te worden voor Portugal toen spits Pauleta eerst na luttele seconden al voorlangs schoot en in de vierde minuut de 0-1 reeds aantekende na een schitterende actie van Figo. Toch bleef een monsterscore tegen het zwakke Angola uit.

Dat kwam vooral omdat de Portugezen in de eerste helft het vizier niet op scherp hadden staan. Met name Christiano Ronaldo kreeg enkele goede mogelijkheden, waaronder een kopbal die snoeihard de lat raakte.

In de tweede helft liep Portugal weinig geïnspireerd meer over het veld. De drang om nogmaals te scoren leek totaal verdwenen. Pas een kwartier voor tijd drong de ploeg van Felipe Scolari nog even aan, maar veel effect sorteerde dat niet. Omdat Angola de kracht niet had om echt gevaarlijk te worden, kreeg de levendige eerste helft dan ook een wel zeer saai vervolg. Het zorgde ervoor dat beide ploegen tegen het eind van de wedstrijd begeleid werden door een fluitconcert van het teleurgestelde publiek, dat veel meer had verwacht van het treffen tussen Portugal en haar voormalige kolonie.
Categorie:
Tag(s):