maandag, 10. juli 2006 - 6:43

Power Horse en Grote Rivierentocht

Duiven

De Power Horse Duiven is de afgelopen vier jaar een begrip geworden. Toch groeit dit internationale trekpaarden-evenement nog steeds. 22 en 23 juli wordt in het Horsterpark te Duiven al weer de vierde editie gehouden. Dagelijks, van 9 tot 17 uur kan men het gratis evenement, wat voorgaande jaren ongeveer 15.000 bezoekers trok, bezoeken.

Power Horse Duiven is een verzamelnaam voor vijf paardenevenementen. Basis vormt de internationale Power Horse Competition, waar in Duiven ongeveer 50 teams aan meedoen. Hoogtepunten zijn de spectaculaire waterproef op zaterdagmiddag en het spiegelparcours op zondagmiddag.

Naast de competitie zijn er nog drie andere onderdelen met paarden. Zaterdag wordt de Piremegoggeltocht gereden. Piremeggogels zijn alle soorten rijtuigen die door een paard worden getrokken en veilig op de weg mogen komen. Alle paardenrassen mogen hier aan meedoen. Zondag komen de bijzondere rijtuigen voor een Rijn en IJsseltocht op de straat.

’s Morgens worden de authentieke rijtuigen door keurmeesters van de vereniging voor Traditioneel Gerij gekeurd. Daarna volgt een rit van ca 12 km en komen de rijtuigen weer terug in het Horsterpark en begint na een pauze de tweede rit.

Maandagdag 24 juli begint een totaal nieuw evenement in het Horsterpark. De Grote Rivierentocht voor Trekpaarden en Hafingers. Met 43 rijtuigen en 18 paarden onder het zadel, maakt vanuit het park vijf dagtochten. Zeer spectaculair zal de groep er uit zien als men de dagtochten door de Liemers gaat maken.

De rijtuigen en ruiters doen denken aan de pioniers die naar het Westen van Amerika trokken. Het zijn echter geen pioniers maar vakantieganger uit heel Nederland, die met paard en wagen door de omgeving trekken.

De Power Hors Duiven wordt gehouden in het recreatiegebied Horsterpark in Duiven-zuid. Nadere informatie over de evenementen op www.powerhorseduiven.nl
Provincie:
Tag(s):