zondag, 17. december 2006 - 13:47

Pre-Proloog Dakar Rally trekt veel bezoekers

Valkenswaard

Afgelopen zaterdag werd de Nederlandse Dakar Pre-Proloog op het Eurocircuit in Valkenswaard gereden. Hier presenteerden de 50 Nederlandse deelnemers zich in een soort warming-up aan het publiek voordat ze beginnen aan de prestigieuze rally die zijn start heeft in Lissabon, de hoofdstad van Lisabon.

Terwijl velen zich opwarmden met koek en zopie stond het gros van de 8500 fanatieke toeschouwers gewapend met hun foto- en videocamera's in de stromende regen te kijken vanonder hun kleurrijke paraplu's hoe hun favorieten een kleine demonstratie hielden hoe het er allemaal aan toe gaat tijdens de Dakar Rally. Vooral de vrachtwagenklassementen trokken de nodige aandacht. Bekende namen als Hans Stacey, Gerard de Rooy en Hans Bekx waren vanzelfsprekend aanwezig om hun kunnen te tonen.

De 29e editie van de rally zal op 6 januari 2007 starten en eindigen op 21 januari aan het Lac Rose in Dakar. Na het vertrek in Lisabon wordt de oversteek naar Afrika gedaan, waarna Marokko, Mauritanië, Mali en Senagal, waar Dakar de hoofdstad van is, aan worden gedaan. De rit is 8696 kilometer lang en er doen in totaal 250 motoren, 187 auto's en 88 vrachtwagens aan mee.
Provincie:
Tag(s):