zaterdag, 12. augustus 2006 - 19:44

Predikant uit functie na beschuldiging malversatie

Amersfoort

Hervormd predikant J. de Vreugd legt zijn functie als voorzitter van de stichting Christenen voor Israël neer. Begin dit jaar werd zijn functie als predikant binnen zijn gemeente al onhoudbaar nadat hij werd beticht van malversatie.

Binnen zijn gemeente ontstond in maart opschudding, omdat hij van gemeenteleden geld geleend zou hebben zonder dat terug te betalen. Dit leidde tot 'een problematische situatie' waarop hij van de kerkenraad zijn functie moest neerleggen. De Vreugd laat weten dat de beschuldigingen aan zijn adres juist zijn. Over het aantal leden dat hij niet heeft terugbetaald en de hoogte van het bedrag wilde hij geen uitspraken doen.

In een persbericht laat de Stichting Christenen voor Israël weten, dat de Vreugd nu ook zijn functie als voorzitter van de Stichting heeft neergelegd. De Vreugd zegt dit gedaan te hebben omdat hij dusdanig in opspraak is geraakt dat hij de Stichting geen imagoschade wil toebrengen. Hij blijft nog wel zijdelings betrokken bij Christenen voor Israel.
Provincie:
Tag(s):