woensdag, 11. oktober 2006 - 16:19

Presentatie boek Natuurbeschermingswerk Bernhard

Zeist

In DierenPark Amersfoort heeft het Wereld Natuur Fonds vandaag het boek Operatie Natuur gepresenteerd. 'Operatie Natuur' zoals het boek is getiteld, geeft een gedetailleerd beeld van het natuurbeschermingsleven van ZKH Prins Bernhard. De Prins was mede-grondlegger van het Wereld Natuur Fonds en heeft zich tot het eind van zijn leven ingezet voor de natuur. Het boek beschrijft onder andere twaalf reizen die de prins voor het WNF heeft gemaakt. Reizen waarmee hij veelvuldig belangrijke successen op natuurbeschermingsgebied wist te boeken.

'Operatie Natuur' bevat ruim 800 foto’s, waarvan een groot deel nooit eerder werd gepubliceerd. De twaalf reizen en de vele andere natuurbeschermingsactiviteiten van Prins Bernhard die in het boek aan de orde komen, maken ‘Operatie Natuur’ ook historisch gezien tot een bijzonder naslagwerk over zijn inspanningen voor de natuur.

Het Wereld Natuur Fonds ziet 'Operatie Natuur' als een eerbetoon aan Prins Bernhard die in ruim veertig jaar tijd een enorme, wereldwijde bijdrage heeft geleverd aan bescherming van de natuur. "Prins Bernhard heeft met zijn doortastendheid ontzettend veel weten te bereiken. Zijn visie, gedrevenheid en vastberadenheid hebben ervoor gezorgd dat natuurbescherming nationaal en internationaal op de kaart staat�, aldus Johan van de Gronden, algemeen directeur van het Wereld Natuur Fonds.

Prins Bernhard was de eerste president van de internationale WWF-organisatie vanaf de oprichting in 1961 tot 1976. Tot aan zijn dood bleef hij actief als president van het Nederlandse Wereld Natuur Fonds. Het WWF, waar het Wereld Natuur Fonds een onderdeel van is, is actief in 90 landen.
Provincie:
Tag(s):