donderdag, 31. augustus 2006 - 19:17

Prestatiecontract voor Kluivert bij PSV

Patrick Kluivert is van PSV. De spits tekende in Eindhoven een overeenkomst voor een jaar, met de intentie om bij een goed verloop van het seizoen te verlengen.

Men kan dus spreken over een prestatiecontract. Eenzelfde verbintenis tekende Kluivert vorig jaar bij Valencia. De Spaanse club sprak met de aanvaller af alleen tot betaling over te gaan, als de speler zich aan de regels van de club zou houden.

Kluivert krijgt bij PSV rugnummer 9, het oude van Jan Vennegoor of Hesselink. Vrijdagochtend zal hij zijn eerste training op De Herdgang afwerken.

De spits gaf aan zo snel mogelijk wedstrijdfit te willen worden. In Geldrop onderging Kluivert (30) vandaag alle keuringen succesvol. "Ik ben heel tevreden'', aldus Kluivert tegenover PSV Media. "PSV was voor mij de beste optie. Bij Valencia kwam ik niet aan voetballen toe. Nederland heeft de laatste twee jaar niet veel van mij gezien. Maar ik voel me lekker, ben dertig jaar en ben gebrand om hier te laten zien wat ik allemaal in me heb. De Eredivisie is veel veranderd, maar ik denk dat ik daar snel aan zal wennen.''

Een telefoongesprek met aanvoerder Phillip Cocu was voor Kluivert belangrijk. "Zeker, ik heb natuurlijk jaren met Phillip samengespeeld. Ik stond meteen open voor een komst naar PSV. Ik wil zo snel mogelijk een goede verstandhouding krijgen met alle teamgenoten en dan gaan we keihard werken.''
Categorie:
Tag(s):