woensdag, 27. december 2006 - 17:35

'Pretbelasting' Dronten van de baan

Dronten

De Kamer van Koophandel is blij met het besluit van de Dronter gemeenteraad om geen vermakelijkhedenretributie te gaan heffen. Deze lokale belasting op de entreeprijzen van attracties en evenementen heeft enige maanden in de lucht gehangen.

Ondernemers in de toeristische sector waren sterk tegen deze extra “pretbelasting� gekant: zij zouden niet alleen hun toegangsprijzen moeten verhogen, wat hun concurrentiepositie verslechtert, maar ook met extra administratieve taken te maken krijgen.

Samen met hun belangenorganisaties hebben zij daarom wekenlang –en naar nu blijkt met succes- intensief gelobbyd om het voorstel van tafel te krijgen. Ook het voorstel van de PvdA om wèl de belasting in te voeren, maar het tarief in 2007 op nul euro vast te stellen haalde het niet.

“De Kamer van Koophandel zal in 2007 veel aandacht gaan besteden aan vermindering van gemeentelijke wet- en regelgeving,� aldus beleidsadviseur Wouter Weyers, die toerisme en recreatie in zijn portefeuille heeft. “Het niet invoeren van nieuwe regels is de beste manier om een teveel aan regels tegen te gaan, dus dit is alvast een mooie opmaat.�
Provincie:
Tag(s):