woensdag, 5. juli 2006 - 11:42

Pretty Woman viert tienjarig bestaan

Utrecht

Pretty Woman, de organisatie die zich bezig houdt met de problematiek rondom meisjesprostitutie, bestaat tien jaar! Haar werkwijze is uniek in Nederland. De gemeente en provincie Utrecht hebben de afgelopen jaren Pretty Woman gefinancierd en zullen dit ook in de komende jaren blijven doen. De methodiekbeschrijving:'Pretty Woman, praktijkvoorbeeld voor de aanpak van meisjesprostitutie', wordt daarom vandaag overhandigd aan de Utrechtse wethouder Jeugdzaken, Rinda den Besten en gedeputeerde Jeugdzorg Annie Kamp.

Deze publicatie van het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW Jeugd) en Stade Advies, beschrijft een in de praktijk ontwikkelde methode om meisjesprostitutie aan te pakken. De auteurs maken duidelijk wat de werkwijze van Pretty Woman is en geven een theoretische onderbouwing om de methodiek overdraagbaar te maken. Daarbij gaan zij in op de problematiek van meisjesprostitutie, voorlichting en training, individuele – en groepshulpverlening. De publicatie is bestemd voor mensen die werkzaam zijn in de jeugdzorg, gedragswetenschappers, leerkrachten, jeugdwelzijnswerkers, beleidsmedewerkers en politici, en allen die meer willen weten over deze aanpak.

Pretty Woman is een samenwerking tussen Bureau Jeugdzorg Utrecht, De Rading en Stichting Stade. In dit project krijgen jonge vrouwen van 12 tot 23 jaar voorlichting, individuele hulpverlening en groepshulpverlening. Het gaat om vrouwen die risicovolle contacten hebben (gehad) of dreigen te krijgen met jongens en jongemannen, die hen dwingen zich te prostitueren (loverboys). In 1996 startte het project Pretty Woman. Aanleiding hiervoor was dat politie, scholen en welzijnswerk steeds meer geconfronteerd werden met meisjes die in de prostitutie werden gelokt, met valse papieren leningen afsloten of drugs smokkelden. Vaak ging het om meisjes die een relatie hadden met vriendjes die geld aan hen wilden verdienen.
Provincie:
Tag(s):