donderdag, 12. januari 2006 - 11:18

Preview Chevrolet Epica

Chevrolet komt dit jaar met een opvolger voor de Evanda, genaamd Epica. De Chevrolet Epica zal meer zakelijke rijders aan moeten gaan spreken. Hierbij de eerste foto, ofwel een exclusieve preview.

Chevrolet gaat het druk krijgen in 2006. Nadat Daewoo in januari 2005 compleet verdween en als Chevrolet verder is gegaan wordt het nu tijd voor nieuwe modellen. De Chevrolet Captiva, beter bekend als S3X, is inmiddels geen onbekende meer. De SUV van het merk zal nog dit jaar bij de Chevrolet-dealers staan.

Dit jaar zal voor Chevrolet tevens in het teken staan van de introductie van de Epica. Deze grote sedan moet voor Chevrolet een stukje zakelijk segment gaan veroveren. Deze eerste foto geeft een indruk van de Epica die later dit jaar in zijn geheel zal worden gepresenteerd. Met een zes-in-lijn benzine- en dieselmotor zal de Epica een concurrent worden voor onder andere de Hyundai Grandeur.

Behalve de komst van een dieselmotor in de Epica zal Chevrolet ook de Lacetti, Nubira en Nubira Wagon gaan leveren met een moderne dieselmotor. Dit is voor Chevrolet een belangrijke stap richting de zakelijke markt. Speciaal voor de productie van de dieselmotoren heeft Chevrolet een compleet nieuwe motorenfabriek laten bouwen in Korea.
Categorie:
Tag(s):