zaterdag, 25. februari 2006 - 19:36

Prins bedolven onder confetti

Maastricht

Elk jaar, op de zaterdag voor carnaval vindt in Maastricht de sleuteloverdracht plaats. Burgemeester Gerd Leers zal dan de stadssleutel met ‘moeite’ overhandigen aan de nieuwe prins carnaval. Dit jaar Prins Norbert de eerste van de Tempeleers. Op zijn toch naar het stadhuis was er een locatie waar hij zich door heen moest worstelen.

De Muntstraat staat altijd vol met mensen. Halverwege is het extra druk. Daar staat het volk niet alleen om hem te mogen begroeten tijdens zijn intocht, maar ook om hem iets extra’s te geven.

De prins en zijn gevolg worden in die straat namelijk bedolven onder een wolk van confetti. Er aan ontkomen heeft geen zin. Publiek, prins en gevolg kunnen altijd lang nagenieten van deze confettisneeuw. Het spul kruipt overal in de kleding. Zij die net als de prins worden bedolven komen het spul dagen na carnaval nog tegen in kleding, tassen en jassen.

Maar dat geeft niet. Het is carnaval en dat is ‘Ut fees vaan al’ (het feest van iedereen), aldus de tekst van een Maastrichtscarnavalslied.
Provincie:
Tag(s):