vrijdag, 10. november 2006 - 23:05

Prinses Annette opent Mappa Mondohuis

Waalre

Prinses Annette heeft vrijdagmiddag het nieuwe Mappa Mondohuis in Waalre geopend. Het is het derde huis in Nederland voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Mappa Mondo betekent voor kinderen met bijvoorbeeld leukemie, aids of kanker een complete wereld.

In Mappa Mondo-huizen krijgen kinderen de grootst mogelijke zorg, medische en verpleegkundige begeleiding en bovendien warmte, tijd en aandacht. In Mappa Mondo moeten kinderen zich thuis kunnen voelen zonder dagelijks aan hun ziekte te denken.

Het eerste Mappa Mondohuis van het Nederlandse Rode Kruis begon in 1997 in Wezep, het tweede opende in 2002 in Rijswijk. Voor de kinderen en ouders uit Limburg en Zuid-Oost-Brabant was de afstand tot de bestaande huizen in Wezep en Rijswijk te groot. Met het nieuwe Mappa Mondo huis in Waalre biedt het Rode Kruis plaats aan zo´n dertig kinderen uit Zuid-Nederland. Zij kunnen daar een korte of langere periode komen wonen of af en toe logeren.

De dagelijkse zorg in Mappa Mondo is in handen van een klein team gespecialiseerde verpleegkundigen, twee pedagogisch medewerkers en een grote groep Rode Kruis-vrijwilligers, circa tweehonderd op jaarbasis.

Aanvankelijk zou Prinses Magriet de opening verrichten, maar vanwege gezondheidsproblemen van mr Pieter van Vollenhoven verrichte Prinses Annette de opening samen met mevrouw J.R.H. Maij-Weggen, Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant, Burgemeester Baron de Wijkerslooth de Weerdesteyn van de gemeente Waalre en Irene Moors, Ambassadrice van het Nederlandse Rode Kruis.
Provincie:
Tag(s):