dinsdag, 29. augustus 2006 - 11:26

Prinses Laurentien bij start 'Taalkr8!'

Zwolle

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien woont dinsdagmiddag 5 september op de VMBO-scholengemeenschap Van der Capellen in Zwolle de start bij van 'Taalkr8!' Het project omvat een aantal standaard workshops waarmee VMBO-jongeren leren hoe ze plezier aan taal kunnen beleven.

Het project 'Taalkr8!' is een initiatief van de Stichting Lezen & Schrijven en is bedoeld om VMBO-leerlingen en leraren meer bewust te maken van het belang van geletterdheid.

In Zwolle leren de leerlingen deze dag onder andere te rappen,
reclameteksten te maken, een fotoroman te maken, songteksten te schrijven en leren zij sporters te interviewen. Speciaal voor deze gelegenheid worden de voetballers van FC Zwolle geïnterviewd en geeft Rico, van de hiphopformatie Opgezwolle, de rapworkshop. Een aantal leerlingen krijgen de gelegenheid om Prinses Laurentien te interviewen.

De activiteiten vinden plaats ter gelegenheid van de Week van de Alfabetisering. Deze wordt afgesloten met de Wereldalfabetiseringsdag. De hele week staat in het teken van het offensief tegen laaggeletterdheid.

In Nederland zijn naar schatting 1,5 miljoen mensen laaggeletterd. Daaronder bevinden zich een groot aantal jongeren. Volgens de Stichting Lezen & Schrijven heeft 10% van de jongeren moeite met lezen en schrijven.
Provincie:
Tag(s):