zondag, 23. april 2006 - 14:57

Prix d'Asperge voor Teboza

Venlo

Gouverneur van Limburg, Leon Frissen, heeft vrijdagavond in de Maaspoort in Venlo, tijdens een bijeenkomst van vertegenwoordigers van bedrijfsleven, politiek en openbaar bestuur de Prix d'Asperge 2006 uitgereikt. Hij deed dit aan de directie van het Heldense bedrijf Teboza B.V. Dit bedrijf is één van de grootste aspergetelers en kwekers van aspergeplanten in Europa.

Het was voor de veertiende keer dat de Stichting Promotie Aspergerie de prijs uitreikte. De prijs is bestemd voor personen, bedrijven of instellingen vanwege hun bijzondere verdiensten voor de ontwikkeling van Noord- en Midden-Limburg als economische regio.

De jury noemde in haar voordracht voor de toekenning van de Prix d'Asperge 2006, dat de geïntegreerde bedrijfsopzet van Teboza een belangrijke bijdragelevert aan het klimaat van innoverend ondernemerschap dat zo kenmerkend is voor verschillende sectoren van de Noord- en Midden-Limburgse economie. Naast een bronsplastiek van de kunstenaar Sjer Jacobs, bestond de prijs verder uit een geldbedrag van 4500 euro. Deze was beschikbaar gesteld door LLTB, Veiling ZON en Kamer van Koophandel Limburg-Noord. Het bedrag werd door Teboza bestemd voor het Koningin Wilhelmina-fonds voor de kankerbestrijding.
Provincie:
Tag(s):