woensdag, 15. februari 2006 - 11:40

Proces van moord verdachte opnieuw aangehouden

Groningen

Dinsdag is het proces in hoger beroep tegen de 44-jarige man uit Groningen die op 4 november 2004 door de rechtbank in Groningen werd veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf, opnieuw aangehouden. De man wordt verdacht van moord en poging tot uitlokking/ voorbereiding van het medeplegen van moord. De verdachte wordt als zeer gevaarlijk beschouwd.

Om die reden vond de zitting niet bij het gerechtshof in Leeuwarden plaats, waar normaliter de hogerberoepzaken van het parket Groningen dienen, maar in de zwaarbeveiligde 'Bunker' in Amsterdam-Osdorp.

De komende maanden zal worden geprobeerd inzicht te krijgen in de geestesgesteldheid van de verdachte. Tot nu toe is dit niet gelukt omdat de verdachte steeds heeft geweigerd mee te werken aan een psychisch onderzoek.

De Groninger wordt ervan verdacht dat hij tussen 1 september en 31 december 1997 op het erf van een boerderij in Veelerveen een Limburgse drugshandelaar heeft doodgeschoten. Vervolgens zou hij het lichaam hebben verbrand. Stoffelijke resten van het lichaam zijn echter nooit gevonden.
Provincie:
Tag(s):