vrijdag, 7. juli 2006 - 8:11

Proces-verbaal voor locatie kansspelautomaten

Duiven

Tijdens een controle op 28 juni jl. bij een horecabedrijf in Duiven zijn twee kansspelautomaten in beslag genomen. De speelautomaten stonden opgesteld in het afhaalgedeelte van het bedrijf en dat is wettelijk niet toegestaan. Tegen de ondernemer is proces-verbaal opgemaakt.

De controle werd uitgevoerd door Verispect, een onafhankelijk inspectiebedrijf die namens de rijksoverheid toezicht houdt op de naleving van de Wet op de kansspelen. Hierbij werd door Verispect, de politie en de gemeente Duiven samengewerkt.

Volgens de Wet op de kansspelen mogen kansspelautomaten alleen in een hoogdrempelige horeca-inrichting (een café of restaurant) worden geplaatst. De eigenaar van deze horeca-inrichting was al eerder gewaarschuwd dat het niet is toegestaan om kansspelautomaten in zijn afhaalgedeelte te plaatsen.

Een controle in het kader van de Wet op de kansspelen is erop gericht om te onderzoeken of kansspel- en behendigheidsautomaten overeenkomstig de daarvoor geldende wettelijke voorschriften worden geëxploiteerd. Daarbij wordt onder andere gekeken of de speelautomaat op de juiste locatie is opgesteld. Dergelijke controles worden in het algemeen niet aangekondigd.
Provincie:
Tag(s):