vrijdag, 28. april 2006 - 19:28

Prodrive verzekerd van deelname in 2008

Dat Prodrive zich had ingeschreven als een van de twaalf Formule 1 teams die in 2008 aan de start zullen verschijnen was inmiddels geen geheim meer. Vandaag werd bekend dat het bedrijf zich ook daadwerkelijk heeft verzekerd van deelname.

David Richards, voorzitter van Prodrive reageerde zeer verheugd op het nieuws: “Dit is geweldig nieuws voor iedereen in het bedrijf. We hebben wereldkampioenschappen rally behaald, Britse toerwagentitels en de GT1 klasse bij Le Mans, en we hebben het er al een tijdje over dat we ook in de Formule 1 actief zouden willen zijn met ons eigen Prodrive team. Daar zijn we nu een stap dichter bij.�

Voor Richards zelf is het niet de eerste maal dat hij zich aan een Formule 1 avontuur waagt. In 2004 leidde hij met Prodrive het BAR team naar een 2de plaats in het constructeurskampioenschap. Daarvoor was hij in 1998 teamchef van het Benetton F1 team.

Prodrive team is de zoveelste organisatie die belangstelling heeft getoond voor de Formule 1. Dit heeft alles te maken met nieuwe reglementen die de FIA voor 2008 wil gaan implementeren. Deze moeten een einde maken aan de voornaamste financiële hindernissen die een Formule 1 deelname in de weg staan. Richards daarover: “We hebben het volste vertrouwen dat de nieuwe reglementen niet alleen Prodrive in staat zullen stellen competitief te zijn tegen een betaalbaar budget, maar de Formule 1 ook opwindender zullen maken en amusanter voor toeschouwers en televisiekijkers over de hele wereld.�

Het Prodrive team zal zich gaan vestigen in een speciaal gebouwde faciliteit in Warwickshire. Deze zal deel uit gaan maken van een breder ontwikkelingprogramma om de Britse automobiel- en autosportindustrie te ondersteunen. Wel is de bouw daarvan nog onderhevig aan toestemming om met de werkzaamheden te beginnen. Als alles goed gaat zal er eind dit jaar al met de bouw worden begonnen. Tot die tijd zal Prodrive haar Formule 1 programma vormgeven vanuit de bestaande faciliteiten.

Richards onderschat de taak die hem en zijn team wacht dan ook niet. “Een inschrijving is slechts het begin. We hebben nu minder dan twee jaar om een team op te bouwen en twee competitieve auto’s aan de start te brengen voor de eerste race van het kampioenschap van 2008. Het is een enorme taak en de expertise en ervaring van de gevestigde teams goed gedocumenteerd. Prodrive heeft echter meer dan twintig jaar autosportervaring en we zijn hier allemaal dol op een uitdaging�, aldus de Brit.
Categorie:
Tag(s):