zondag, 10. december 2006 - 16:16

Proef met papiercontainers van start

Lelystad

Wethouder Jan de Vries geeft maandag 11 december het startsein voor een proef waarbij papier wordt ingezameld met een container (grijs met blauw deksel) in de wijken Gondel, Golfpark, Golfresort en Jagersveld in Lelystad. Bewoners krijgen de container acht weken op proef. Daarna kunnen de gebruikers zelf beslissen of ze de container willen houden of een kleinere container willen.

Een extra container is even wennen, maar biedt veel gebruikersgemak. Ieder stapeltje kranten, folders en tijdschriften kan direct in de container.

Vele Nederlandse gemeenten zijn Lelystad al voorgegaan en daar is deze nieuwe manier van papier inzamelen een succes. Het heeft geleid tot meer ingezameld oud papier en karton dat kan worden hergebruikt; minder restafval dat verbrand hoeft te worden; minder zwerfafval op de ophaaldagen vanwege verwaaid papier; minder tilwerk en rugbelasting voor zowel bewoners als ophalers; en minder kosten voor het verwerken van het afval.

Het gebruik van de papiercontainer brengt geen extra kosten met zich mee. De gemeente verwacht dat door de invoering van de containers de opbrengsten van meer gerecycled papier opwegen tegen de kosten van de aanschaf van de nieuwe containers.
Provincie:
Tag(s):