maandag, 13. maart 2006 - 14:57

Proefzitten op Centraal Station

Utrecht

In het najaar van 2008 gaat de eerste nieuwe Sprinter rijden. NS investeert 248 miljoen euro in deze nieuwe treinen die garant moeten staan voor snel en comfortabel reizen over de korte afstand. In de komende weken kiest NS de stoel die in de nieuwe Sprinter komt. De mening van de treinreizigers is hierbij natuurlijk belangrijk. Daarom organiseren de NS een 'zitproef' op het station Utrecht Centraal.

Daar staan tot en met dinsdag 14 maart, 72 stoelen opgesteld. De passerende reizigers kunnen hun mening geven over het zitcomfort, ruimte en materiaalgebruik van vijf verschillende types 1e en 2e klas stoelen en klapstoelen.
Comfortabele stoelen, veel deuren en ruime balkons met een gelijkvloerse instap die snel en gemakkelijk in- en uitstappen mogelijk maken, airconditioning, een geavanceerd systeem voor actuele reisinformatie, doorzicht door de hele trein en zuinig met energie en geluidsarm. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van de nieuwe treinen die vanaf 2008 het reizen over kortere afstanden op een hoog kwaliteitsniveau moeten gaan brengen.

De NS hebben in 2005 een contract getekend voor de levering van nieuwe Sprinters. In het najaar van 2008 gaat de eerste van de 35 bestelde Sprinters rijden. Deze serie heeft een gezamenlijke capaciteit voor het vervoeren van 13.000 reizigers.
Provincie:
Tag(s):