dinsdag, 19. december 2006 - 10:05

Project Mission Impossible wint MADD-award

Op zaterdagavond 16 december zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst in Utrecht de winnaars bekendgemaakt van Het Nationale Compliment, Het GemeentenCompliment en de MADD-awards. Dit gebeurde in het Auditorium van de Rabobank in aanwezigheid van Prinses Máxima.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst werden ook de MADD-awards uitgereikt aan organisaties die zich actief hebben ingezet tijdens Make a Difference Day op 3 en 4 november jongstleden.

Dieuwertje Blok, ambassadeur van Make a Difference Day, maakte de winnaars van deze stimuleringsprijzen in vier categorieën bekend. Welzijnsstichting Park3 uit Harderwijk won met het project Mission Impossible een award voor dé MADD-klus.

Mission Impossible is een project van Park3, CWS, Algemene Hulpdienst en de gemeente Harderwijk waarin jongeren, met een speciale methodiek, zijn uitgedaagd deel te nemen aan de landelijke vrijwilligersdag ‘Make a Difference Day’.

In meerdere rondes hebben de jongeren in teams allerlei zelf gekozen vrijwilligersklussen gedaan. De winnende teams mochten deelnemen aan MADD waarbij ze een opgelegde klus (o.a. de wandschildering in de fietskelder) moesten uitvoeren. Als beloning ontvingen de deelnemers een geldbedrag dat ze moeten bestemmen voor een maatschappelijk nuttig doel.

Zo’n 185 jongeren in 20 teams, van verschillende culturele achtergrond, 27 coaches en 38 Harderwijker instellingen deden mee.
Provincie:
Tag(s):