dinsdag, 30. mei 2006 - 9:10

Prominenten talrijk aanwezig bij Maastrichts Mooiste

Maastricht

Vele prominenten uit de sportwereld en daarbuiten zullen in het weekend van 9, 10 en 11 juni aanwezig zijn in Maastricht om het evenement Maastrichts Mooiste mee te maken. Een aantal van hen deed afgelopen vrijdag op en rond de atletiekbaan van Atletiek Maastricht een laatste, geheime training.

Zo neemt burgemeester Gerd Leers op zondag 11 juni het bijna voltallige College van B&W tijdens Maastrichts Mooiste 5 kilometer op sleeptouw. Maar de burgemeester draait er zijn hand ook niet voor om een dag eerder, op zaterdag 10 juni, Maastrichts Mooiste Wandeltocht te lopen.

Onder de prominenten die afgelopen vrijdag onder deskundige leiding een laatste test afwerkten, waren verder onder meer Ton Smeets (directeur ING Bank), Jacques Costongs (wethouder welzijn), Han Hoogma (oud-wethouder sportzaken) en Henk Pinckers (directeur P&O van Hago).

In het weekend van Maastrichts Mooiste zullen vele prominenten en topatleten in het Maastrichtse hotel Crowne Plaza Maastricht verblijven. Daaronder bijvoorbeeld Gerard Nijboer (winnaar Olympisch zilver in de marathon van Moskou), Henk Kraaijenhof (oud-coach van onder meer wereld-kampioene Nelli Cooman) en oud-toploopster Anne van Schuppen.

Uiteraard zullen ook Olga Commandeur en Karl Noten, landelijk bekend van het dagelijkse tv-programma Nederland in Beweging, in het hotel verblijven.

Onder de topatleten die dit jaar meedoen aan Maastrichts Mooiste voor het eerst ook de beste Maastrichtse hardloper van dit moment, Patrick Stitzinger. De jonge atleet werd dit jaar voor het eerst in zijn carrière Nederlands kampioen op de 10 kilometer op de weg.

Naast Stitzinger staan onder meer Marco Gielen, Daphne Panhuijsen, Mechtild Panhuijsen, Joost van den Ende en Ron Wijnen aan de start als Limburgse favorieten.

Zij moeten het opnemen tegen een keur aan topatleten uit Kenia, Burundi en België, waar Catherine Lallemand als winnares van de 20 kilometer van Brussel de sterkste troef lijkt.

Meer informatie over Maastrichts Mooiste, programma’s, inschrijfmogelijkheden, foto’s en trainingsprogramma’s zijn te vinden op www.maastrichtsmooiste.nl.
Provincie:
Tag(s):