donderdag, 23. maart 2006 - 21:57

Proson helpt Oogzorg Wereldwijd

Ermelo

ProSon, het productiecentrum van Bartimeus Sonneheerdt, demonteert ruim 7.500 brillen voor Oogzorg Wereldwijd in Bloemendaal. ProSon doet dit zonder kosten in rekening te brengen, omdat zij zich verwant voelt met de doelstellingen van Oogzorg Wereldwijd.

Daar is men blij met de hulp van ProSon; zo bespaart Oogzorg Wereldwijd op de kosten van verzendklaar maken en worden de vrachtkosten niet hoger dan nodig. De brillen worden namelijk, zonder glazen, naar India gevlogen. Daar krijgen ze een tweede leven: de brillen worden aangemeten en verstrekt aan de bevolking op het platteland, waar men nagenoeg geen oogzorg kent.

Bij ProSon zijn meer dan de helft van de medewerkers slechtziend of blind. Om dan iets te kunnen betekenen voor mensen uit een ander deel van de wereld die dezelfde problematiek hebben is heel bijzonder. ProSon voert deze opdracht uit samen met HoriSon.

Op het station in Ermelo, waar het loket wordt bemand door medewerkers van Proson, worden de rustige uurtjes opgevuld met het demonteren van brillen. En bij HoriSon, de arbeidsmatige activiteit binnen activiteitencentrum de Schakel, werken de mensen op hun eigen tempo aan het verwijderen van de brillenglazen.

Oogzorg Wereldwijd is een humanitaire organisatie. De stichting draagt – zonder onderscheid naar ras, godsdienst of politieke overtuiging – bij aan het voorkomen en behandelen van oogaandoeningen in ontwikkelingslanden. Oogzorg Wereldwijd richt zich op de ontwikkeling van structuren voor duurzame oogzorg. Daartoe worden oogkampen gefinancierd, opleidingen ondersteund en voor de bouw en verbouw van ziekenhuizen en oogheelkundige centra gezorgd, inclusief de aanschaf van apparatuur en instrumenten.

Het werk in de projectlanden wordt bijna uitsluitend gedaan door lokale werkers. De stichting ondersteunt projecten in zowel Azië als Afrika.
Provincie:
Tag(s):