woensdag, 25. oktober 2006 - 12:52

Protestborden tegen woningbouwplannen

Amsterdam

Milieudefensie plaatst op zaterdag 28 oktober, samen met de Belangenorganisatie Crimpenerhout (BOC) en inwoners van Nederlek, twee protestborden tegen de woningbouwplannen van de gemeente Nederlek. Op de borden staat de tekst: 'Bescherm het Groene Hart. Geen aantasting Krimpenerhout'. Door de woningbouwplannen van de gemeente wordt natuurrecreatiegebied de Krimpenerhout ernstig aangetast.

De gemeente Nederlek wil de komende jaren veel meer woningen bouwen dan nodig is voor de eigen behoefte, zo bleek dit jaar uit een onderzoek van onderzoeksbureau RIGO in opdracht van Milieudefensie. Om al die nieuwe woningen te kunnen bouwen wil de gemeente voetbalvelden uit het centrum verplaatsen naar natuurrecreatiegebied de Krimpenerhout.

Milieudefensie en de Belangenorganisatie Crimpenerhout (BOC) vinden dit een slecht plan. Nederlek ligt in nationaal landschap het Groene Hart. Volgens het rijksbeleid mag de gemeente daarom alleen woningen bouwen voor de behoefte van de eigen bevolking. Binnen de bebouwde kom van Krimpen aan de Lek is daarvoor nog voldoende ruimte.
Provincie:
Tag(s):