dinsdag, 24. oktober 2006 - 16:46

Provincie Limburg genomineerd voor Europese Award

Maastricht

De Provincie Limburg is één van de twee Nederlandse genomineerden voor de European Enterprise Awards met het project ‘Er is chemie in Limburg’. De andere Nederlandse genomineerde is de Kamer van Koophandel West Brabant met het project ‘vereenvoudiging van gemeentelijke regelgeving’.

De twee inzendingen zijn door het ministerie van Economische Zaken geselecteerd uit 18 Nederlandse inzendingen. Martin Eurlings gedeputeerde Economische Zaken: 'Ik ben trots op onze nominatie. Ik zie het als waardering voor de nieuwe rol die we als Provincie zijn gaan spelen. Initiatief nemen, partijen uitdagen, projecten versnellen. Natuurlijk doen we dat niet alleen. De nominatie is óók, misschien zelfs vooral, een blijk van waardering voor de chemiebedrijven zelf en hun werknemers. Zonder hun inzet en betrokkenheid zou deze provincie niet genomineerd zijn.' De European Enterprise Awards worden op 7 december in Brussel uitgereikt.

Het project ‘Er is chemie in Limburg’ gaat om de rol als mede-initiatiefnemer die de Provincie Limburg vervult bij de ontwikkeling van het Chemical & Science Park Chemelot. Chemie is belangrijk voor Limburg. De sector zorgt voor zo’n tienduizend directe en evenveel indirecte arbeidsplaatsen in uiteenlopende sectoren. Het chemiecluster is goed voor een kwart van de Limburgse export. Bovendien is het cluster een belangrijke bron van innovatie. De bedrijfstak geldt als een schoolvoorbeeld van moderne industrie.
Provincie:
Tag(s):